al contingut a la navegació Informació de contacte

El Museu de la Conca Dellà

Situat al poble d'Isona, al sud de la comarca lleidatana del Pallars Jussà, és l'escenari d'un apassionant viatge en el temps.

El Museu de la Conca Dellà és un equipament que duu a terme recerca, conservació i divulgació de patrimoni arqueològic i paleontològic d'un territori que s'estén des del Montsec fins el Pirineu. En aquest museu hi podreu trobar les restes que expliquen el passat romà d'Isona i les espectaculars restes fòssils dels dinosaures que van viure al Prepirineu fa més de 66 milions d'anys.

Aquest centre museístic ofereix la possibilitat de descobrir una zona que temps enrere va ser ocupada per la cultura romana, i molt abans, habitada per alguns dels darrers dinosaures que van habitar la terra.

El Museu està dividit en diferents àmbits, que aprofiten els pisos que l'integren:

Comencem el viatge al segon pis, ens traslladem 2.000 anys enrere, moment en el qual Isona era una important ciutat romana de l'interior de Catalunya. Es pot veure l'evolució cronològica de la ciutat romana d'Aeso, conèixer com era i qui hi vivia.

Continuant el viatge, en arribar al primer pis endarrerim el nostre rellotge 65 milions d'anys, fins al període Cretaci. La Conca era molt diferent a l'actualitat i els dinosaures eren alguns dels animals que hi vivien. Les restes paleontològiques que es veuen permeten explicar com era la vida i l'entorn dels dinosaures i com han arribat fins als nostres dies.

A la planta baixa, que és la de l'entrada, es mostra les característiques fonamentals del marc geogràfic i la riquesa cultural i natural del territori